Омикрон повали масово ваксинирани и преболедували учители в Пловдив. Единици

...
Омикрон повали масово ваксинирани и преболедували учители в Пловдив. Единици
Коментари Харесай

НЯМА МИЛОСТ: Омикрон тръшва ваксинирани учителски екипи

Омикрон повали всеобщо имунизирани и преболедували учители в Пловдив. Единици от сътрудниците останаха без имунизация, само че все пак екипът се заразява с коронавирус и от ден на ден сътрудници се оказват под карантина, описа директорката на СУ „ Св. Патриарх Евтимий “ Валентина Стоенчева, представена от " Марица ". Новят вариант разболява преподаватели, които към този момент са били с ковид, както и сътрудници със приключен цикъл на имунизация.

Училището е едно от четирите в Пловдивска област, които от през днешния ден превключиха онлайн за учениците от 5. клас нагоре. Решението е взето късно нощес след диалози с шефовете, РУО, РЗИ и МОН.

И в режим на образование от разстояние, образователните занятия не престават и би трябвало да се обезпечат заместници по едно и също време на 19 отсъстващи педагози в СУ " Св. Патриарх Евтимий ".
свързани новини5753на 19.01.2022
Всички здрави сътрудници поемат часовете им и към този момент са на ръба на силите си, сподели директорката.

При предходни превключвания учебното заведение минавало на едносменен режим. Сега обаче се постанова да резервира двете смени – с цел да могат преподавателите да отработват по заменяне часове заран и следобяд с разнообразни паралелки.

Взехме и сътрудници от банката с фрагменти за заменяне на Регионалното ръководство на образованието, само че те също се разболяха и бяха сложени под карантина,
описа Стоенчева.

До през вчерашния ден, когато се учеше присъствено, постоянно се случвало час преди образователните занятия да се разбере, че някой преподавател е със признаци или с позитивен тест. " Тогава влизаше заместител всред тези, които са свободни, само че те не преподават по същия предмет и не може да се реализира дейно образование. В същото време не можем да допуснем свободни часове и придвижване на децата ", разказа обстановката директорката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР