Омикрон по-рядко причинява дълъг COVID от предишните варианти на коронавирус,

...
Омикрон по-рядко причинява дълъг COVID от предишните варианти на коронавирус,
Коментари Харесай

Омикрон по-рядко причинява дълъг COVID -

Омикрон по-рядко предизвиква дълъг Коронавирус от предходните разновидности на ковид, демонстрира първото рецензирано изследване по рода си в Обединеното кралство, заяви Ройтерс .

Изследователи от Кралския лицей в Лондон откриха, че вероятността за развиване на дълъг COVID след заразяване са били с 20 до 50 % по-ниски по време на вълната от Омикрон в Обединеното кралство спрямо разпространението на Делта. Тази стойност варира според от възрастта на пациента и времето на последната му имунизация.

Дългият Коронавирус, който включва продължителни признаци, вариращи от отмалялост до " мозъчна мъгла ", може да бъде уморителен и да продължи седмици или месеци. Все повече се признава за проблем на публичното здраве и откривателите се опитват да схванат дали Омикрон съставлява толкоз огромен риск от нескончаем Коронавирус, колкото предходните доминантни разновидности.

Изследването на Кралския лицей се счита за първото академично проучване, което демонстрира, че Oмикрон не съставлява толкоз огромен риск за дълъг Коронавирус, само че това не значи, че броят на пациентите с дълъг COVID е намалял, съобщи екипът.

Въпреки че рискът от дълъг ковид е бил по-нисък по време на Oмикрон, още хора са били инфектирани, тъй че абсолютният брой на страдащите в този момент е по-голям.

Водещият откривател доктор Клеър Стивс означи, че това е „ добра вест “, само че прикани да не престават грижите при положение на дълъг Коронавирус.

Службата за национална статистика на Обединеното кралство съобщи през май, че 438 000 души страдат от дълъг Коронавирус, като инфекцията с Омикрон съставлява 24%. Здравните управляващи обявиха, че рискът от продължителни признаци след заразяване с Oмикрон е по-нисък, в сравнение с при Делта, само че единствено при хората, получили двойна имунизация.

Изследването демонстрира, че 4,5 % от изследваните 56 003 души по време на пика на Омикрон, декември 2021 година - март 2022 година, оповестяват за нескончаем Коронавирус. По време на вълната от ковид през юни-ноември 2021 година 10,8% от 41 361 души са имали продължителни признаци.

Въпреки че изследването, оповестено в списание „ Лансет “, съпоставя Делта и Омикрон, доктор Стивс съобщи, че предходната работа не е посочила основна разлика в риска от дълъг КОВИД сред другите разновидности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР