Омикрон е най-заразният от всички регистрирани досега варианти на новия

...
Омикрон е най-заразният от всички регистрирани досега варианти на новия
Коментари Харесай

Фаучи: Омикрон е най-заразният вариант на коронавируса, чака ни тежка зима

Омикрон е най-заразният от всички регистрирани до момента разновидности на новия ковид. Това съобщи инфекционист №1 на Съединени американски щати Антъни Фаучи по време на видеоконференция, проведена от Фондацията на Търговската камара на Съединени американски щати, представен от БГНЕС. " Това е най-лесно предаващият се коронавирус вид, с който сме се сблъсквали до момента ", сподели той.

Според Фаучи броят на случаите на заразяване с Омикрон се удвоява приблизително на всеки три дни. Експертът от Съединени американски щати удостовери също, че съгласно него Омикрон скоро ще стане преобладаващ в Съединени американски щати, само че че сега в страната към момента доминира разновидността Делта. " Вероятно към 95% от инфекциите са Делта. Така че се намираме в средата на възраждането му ", сподели Фаучи.
Д-р Фаучи: Омикрон евентуално не е толкоз рисков като Делта разновидността
Американски специалисти считат, че новият вид на ковид – Омикрон, не е толкоз рисков като „ Делта “. Новата му...
Прочети повече
Той изясни, че броят на случаите на инфектирани с Делта е намалял след лятната зараза, само че през последните няколко седмици още веднъж е почнал да се усилва. " Достигнахме към 60 000-70 000 случая на заразяване дневно. Сега броят на случаите е повишен до 115 000, нараснал се е броят на хоспитализациите, а смъртните случаи са повече от хиляда дневно ", добави той.

" Така че Делта към момента е сериозен проблем. Много скоро Омикрон ще поеме преобладаващата роля. Предполагам, че това ще стане до няколко седмици. Ако погледнете обстановката, основана от Делта, следим нарастване на всички параметри: броят на инфекциите, хоспитализациите, броят на смъртните случаи към момента е към 1100 дневно. Така че ни чака сложна обстановка, изключително за тези, които не са имунизирани, те са доста уязвими ", добави Фаучи.

Той също по този начин не изключва, че на фона на разпространяването на ковид, както и на грипа, американските лечебни заведения може да се окажат претъпкани. " Ако имаме съвпадане на грип, Омикрон и Делта през зимните месеци, нашата болнична система може да бъде претрупана ", сподели Фаучи.

По данни на университета " Джон Хопкинс " броят на инфектираните в Съединени американски щати към този момент е достигнал 50,4 милиона души, а смъртните случаи са близо 803 000. Само през последните четири седмици са се заразили над 2,9 милиона души, а повече от 34 000 са умряли.
Проучване: Омикрон може би ще е по-лек за преболедуване
Омикрон е 70 пъти по-заразен от разновидността Делта и истинския ухански вид, само че въпреки това се развъжда над 10 пъти по-зле в бел...
Прочети повече
Още: Коронавирусът по света: Близо 90 000 нови случая във Англия

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР