Омбудсманът започва кампания Синьо лято в подкрепа на детското психично

...
Омбудсманът започва кампания Синьо лято в подкрепа на детското психично
Коментари Харесай

Стартира кампания Синьо лято в подкрепа на детското психично здраве

Омбудсманът стартира акция " Синьо лято " в поддръжка на детското психологично здраве. Това разгласи Диана Ковачева в .

В 12 града в страната започва записване за безвъзмездна консултация с детски психолог поради последствията от дългата изолираност на децата в пандемията. Самите прегледи ще се осъществят с поддръжката на неправителствени организации сред 14 и 18 юни, сподели доцент Ковачева.

" Пандемията, изолацията, продължителното отдалечено образование, което на процедура продължи над 60% от времето, в което децата бяха в учебно заведение, докара до компликации при акомодация към връщането в учебно заведение. Аз имам десетки тъжби от родители, които са обезпокоени от нараснало равнище на тревога на децата си, от нараснала експанзия, от понижена централизация, понижена централизация, даже отвращение на децата да се връщат в учебно заведение, тъй като се усещат напрегнати и уплашени ", посочи доцент Диана Ковачева.

Тази изолираност и затваряне по домовете докара довежда до закърняване на обществените умения, добави Ковачева.

" Децата имат проблем да се върнат към естествения си живот. Животът на децата ни и на всички нас се промени внезапно. Сега се опитваме да върнем децата си към естествения живот и естественото другарство. Кръстихме акцията си „ Синьо лято “. Идеята е децата да са безгрижни и да могат да се върнат към това да бъдат деца и да поддържат връзка директно “, сподели още омбудсманът.

По думите й, напоследък съвсем два пъти са скочили жалбите за достъпа до опазване на здравето и качеството на услугите. Поне над 70 000 души са останали без персонален доктор, без да схванат, до момента в който не са имали потребност от неговото подпомагане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР