Омбудсманът Мая Манолова внесе в сряда в Народното събрание обещания

...
Омбудсманът Мая Манолова внесе в сряда в Народното събрание обещания
Коментари Харесай

Манолова предлага втори шанс за вечните длъжници

Омбудсманът Мая Манолова внесе в сряда в Народното събрание обещания преди повече от година от самата нея план на закон за персоналния банкрут, който се надява да бъде припознат от депутатите. Текстовете плануват опрощаване на най-малко 50% от отговорностите на така наречен " безконечни длъжници ", стига те да работят добросъвестно.

При представянето на плана си Манолова отхвърли да дава отговор на въпроси дали интензивността ѝ е обвързвана с идната акция за локалните избори. Докато омбудсманът говореше пред медиите, представители на ГЕРБ пресмятаха в коридорите какъв брой време продължава " предизборната " ѝ тирада.

Целта на законопроекта е да се даде " втори късмет " на добросъвестните длъжници, които сега са изритани от обществото, уточни Манолова. Тя твърди, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма сходно законодателство.

Според предлаганите текстове за недобросъвестно се смята лице, което съзнателно е провокирало положението си на свръхзадлъжнялост, укрива имущество, разпродава парцели на свързани лица и т. н.

Манолова разгласи, че нейният план дава отговор и на влезнала в действие преди броени дни евродиректива, съгласно която българското законодателство би трябвало да планува сходни процедури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР