Омбудсманът Мая Манолова внесе в Народното събрание Закона за личния

...
Омбудсманът Мая Манолова внесе в Народното събрание Закона за личния
Коментари Харесай

Омбудсманът ще връща младите хора в България с нов закон

Омбудсманът Мая Манолова внесе в Народното събрание Закона за персоналния банкрут, заяви „ Фокус “.  Законът е резултат от едногодишната работа на екипа на публичния бранител взаимно с магистрати и специалисти.

България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма подобен закон. В същото време българите са на четвърто място по свръхзадлъжнялост на жителите.

Близо 800 млн. годишно са необслужваните кредити у нас.

Според Манолова е значимо депутатите да чуят какво е упованието на хилядите българи, които са длъжници и бегълци в личната си страна и които се крият, тъй като са в неспособност да си платят задълженията. Както и на младежите, които желаят да проявят храброст да стартират бизнес и да провеждат по един добър метод своя живот и този на фамилиите си.„ Страхът от неточност в действителност трансформира започването на бизнес в съветска рулетка, при която ти имаш право на една неточност, на един изстрел. Това е поради неналичието на Закона за частния банкрут, който да окуражи младите, предприемчивите да рискуват, да бъдат смели, да стартират бизнес. За това те го вършат отвън границите на България “, съобщи Манолова.

Според публичния защитник младите рискуват, стартират бизнес и съумяват в други страни, само че това носи изгода на непознати стопански системи.

 „ Очаквам депутатите да чуят младежите. Ако желаеме да ги върнем в България, би трябвало да създадем среда те да бъдат тук. Приемането на този закон е част от тази среда, от наложителната нормативна база да имат сигурността да влагат, да стартират бизнес, да бъдат бизнесмени и да способстват тук в България “, сподели още Манолова.Омбудсманът уточни, че чака законопроектът да бъде подсилен от всички парламентарни групи.

„ Ако чуват младежите, както и тези, които са в тежко дългово иго и гласоподавателите си, би следвало депутати от всички цветове да внесат този законопроект “, акцентира Манолова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР