Омбудсманът Мая Манолова ще изпрати становище до Комисията по въпросите

...
Омбудсманът Мая Манолова ще изпрати становище до Комисията по въпросите
Коментари Харесай

Мая Манолова и Кобрата подкрепиха искането на 1 300 спортисти за пожизнена премия

Омбудсманът Мая Манолова ще изпрати мнение до Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в Народното събрание в поддръжка на настояването на група международни първенци, спортни деятели и треньори за изменение и допълнение към Законопроекта за физическото образование и спорта, който следва да бъде гледан на второ четене в Народното събрание. Това оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

Близо 1 300 елитни спортисти упорстват за пожизнена награда за първенци и медалисти от международни и европейски шампионати, навършили 35 години, както и за техните треньори, извели ги на почетната стълбица. Предложението е заплащането да става единствено за един от извоюваните медали – този за най-високото достижение.

Днес омбудсманът Мая Манолова и заместник-омбудманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския... към профила се срещнаха с представители на групата на международните и европейски първенци - двукратният международен и повторен европейски първенец по повдигане на тежести Стефан Ботев, трикратната международна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова, международната и европейска шампионка по спортна акробатика Валентина Куюмджиева, международният първенец и европейски медалист по битка Руси Петров, медалистът от европейски шампионати по битка Нено Ненчев, треньорът по бокс, медалист от европейски и международни шампионати Михаил Таков, интернационалният арбитър по битка, европейски и международен медалист Мирослав Гочев, съпроводени от юриста Петър Пейчев.

Общественият бранител ги увери, че ще ги поддържа, защото настояванията им са безусловно обективни. „ Ако има нещо несъмнено в динамичните времена, в които живеем, то това са триумфите на хора като Вас, които ни карат да се гордеем, че сме българи “, сподели Манолова.

Сред подписалите се в поддръжка на предлагането за изменение и допълнение на Закона за физическото образование и спорта са още боксьорът Кубрат Пулев, олимпийският първенец по битка Георги Мърков, спортният акробат и треньор Юри Инджов, волейболистът Димо Тонов, борецът Георги Янчев, спортната гимнастичка Боряна Джиджева и тежкоатлетът и дълготраен ръководител на родната федерация по повдигане на тежести Антон Коджабашев.

Сред предложенията, които спортистите и треньорите връчиха на Манолова, са към Министерството на младежта и спорта да бъде основана целева извънбюджетна сметка „ Премии за първенци “, в която да постъпват средства от налози от хазартни игри. Обясниха, че за изплащаните им ще са нужни сред 15-18 млн. лева, а единствено за предходната година приходите от хазарт са били близо 220 млн. лева
Те упорстват още за преимущество при кандидатстване за работа в областта на образованието като учители по физическо образование.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР