Омбудсманът изпрати препоръка до министъра на образованието и науката Красимир

...
Омбудсманът изпрати препоръка до министъра на образованието и науката Красимир
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева поиска от МОН мерки за онлайн обучението на децата със СОП

Омбудсманът изпрати рекомендация до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в която упорства децата със (СОП) да бъдат включени в образованието в електронна среда, в това число като се основат просветителни материали и специфични платформи, с които да се подкрепя процесът на тяхното образование.
В същото време обаче, платформата би трябвало да е по този начин съобразена, че да бъде лесна, общодостъпна, използването й да е рутинно, а освен при изключителна обстановка.
 Деца със специфични потребности показаха вътрешния си свят посредством изобразяване и апликация Деца със специфични потребности показаха вътрешния си свят посредством изобразяване и апликация
Умения и гений, изразени в персонално творчество и показани пред асеновградска аудитория, демонстрираха възпитаници със специфични потребности. Над...
Повод за следващата рекомендация на омбудсмана станаха жалбите на родители на децата с дислексия, които са извънредно разтревожени, тъй като не се обръща задоволително внимание на децата им. Родителите са безапелационни, че поради COVID-19 казусът с онлайн образованието се задълбочава и действително децата със специфични просветителни потребности не са били обхванати заради неналичието на подобаващи образователни запаси, ресурсни учители и устройства, което надлежно води до декаданс в тяхното развиване и риск да останат въобще отвън просветителния развой.
„ Обръщам внимание, че отдалеченото образование основава усложнения за всички деца със СОП и е редно децата, ресурсните учители и експерти да бъдат действително подкрепени с нужните запаси за осъществяване на допустимо най-ефективно взаимоотношение в електронна среда, което да докара и до повишение на потенциала на учебните заведения да дават приобщаващо обучение на възпитаници със специфични просветителни потребности “, написа омбудсманът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР