Омаловажаване на пандемията, оспорване на ограничителните мерки, разногласия между различните

...
Омаловажаване на пандемията, оспорване на ограничителните мерки, разногласия между различните
Коментари Харесай

В Бразилия борбата срещу коронавируса е подкопавана от политиката

Омаловажаване на пандемията, оборване на ограничаващите ограничения, различия сред другите нива на властта: в Бразилия дълбокото политическо разделяне попречва битката против ковид, който към този момент е предизвикал голям брой жертви в страната.

Това не попречи на крайнодесния президент Жаир Болсонаро да продължи да подлага на критика ограниченията за изолираност, наложени от губернаторите на съвсем всички щати, с аргумента, че стопанската система и връщането към претовареност са предпочитани.

Изявленията му влязоха в несъгласие даже с напътствията на личния му министър на опазването на здравето, който той в последна сметка уволни в края на април, след непрекъснати различия пред очите на цялото общество.

" Когато има такава дисхармония, такова различие по отношение на държавната политика, която би трябвало да се организира, може да се стигне единствено до покруса ", предизвестява бразилският историк Сидни Шалуб, преподаващ в Харвард.

Той даде образец с зараза от холера, погубила над 10 000 души в края на 19-и век в най-голямото немско пристанище Хамбург.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР