олямо писано червено великденско яйце изненадва туристите в центъра на

...
олямо писано червено великденско яйце изненадва туристите в центъра на
Коментари Харесай

Голяма издънка! Велинград посрещна Коледа с великденско яйце и честити... Възкресение Христово

олямо писано алено великденско яйце изненадва туристите в центъра на Велинград. То е дървено, 180 см високо, 1 метър в диаметър и тегло към 120 кг. Издигнато е на железен статив, а от горната страна му се мъдри надпис „ Честито Възкресение Христово! “.

Присъствието му на снежния декор пред общината в планинския град, и то по време на Коледните празници, провокира доста от гостите на града да го снимат за спомен, а оповестени в обществените мрежи снимки събраха стотици шеговити мнения. Едни се поздравяват с „ Христос Воскресе! “, други считат, че това било нова наклонност в коледната декорация, трети означават, че приличало на НЛО или оферират да го окичат с гирлянди.

Необичайната атракция беше сътворена при второто Голямо писане на великденски яйца навън. Специално за задачата яйцето бе направено от възпитаници в Професионалната гимназия по дървообработване, а в изписването участваха както локални възрастни и деца, по този начин и туристи под управлението на родения във Велинград художник Васил Горанов и Бранко Манушев, етнолог.

Веднага след Голямото писане беше решено яйцето да остане на това място целогодишно като неповторима за курорта атракция и да стои там целогодишно, изясняват от пресцентъра на общината. Не е нужно да се прибира единствено за Коледа и единствено с цел да не провокира хейтърски мнения.

Част от локалните също пазят концепцията, като напомнят, че едно от културните благосъстояния на Велинградския регион са неповторимата техника за изобразяване на яйца, известна по целия свят, както и проведеното в последните две години Голямо писане на великденски яйца навън. И двете нямат аналог.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР