Олимпийският шампион по лека атлетика с щафетата на САЩ на

...
Олимпийският шампион по лека атлетика с щафетата на САЩ на
Коментари Харесай

Олимпийски шампион с щафетата на САЩ от Рио 2016 наказан заради допинг

Олимпийският първенец по лека атлетика с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 400 метра от Игрите в Рио 2016 Джил Робъртс беше отхвърлен от спорта за 16 месеца за нарушаване на антидопинговите правила, оповестиха от Американската антидопингова организация (USADA).

Робъртс е дал позитивна проба за неразрешените вещества " андарин " и " остарин " през май 2022 година по време на извънсъстезателна инспекция. Анализът на USADA откри, че веществата са попаднали в тялото на Робъртс след консумация на хранителна добавка, която не показва съществуването на " андарин " и " остарин " на етикета.

През март 2017 година американецът даде позитивна проба за неразрешеното вещество " пробенецид ". Тогава спринтьорът твърди, че то е попаднала в тялото му посредством целувка с момиче, което заради зараза на синусите е употребило лекарство, съдържащо " пробенецид ". Американската арбитражна асоциация отхвърли да наложи наказване на спортиста. Световната антидопингова организация (УАДА) подаде тъжба до Спортния трибунал (КАС), който отхвърли да я почете.

33-годишният американец е олимпийски първенец с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 400 метра от Рио 2016 и международен първенец на 4 по 100 метра в зала от 2012 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР