Олимпийският шампион по футбол от Лондон 2012- отборът на Мексико,

...
Олимпийският шампион по футбол от Лондон 2012- отборът на Мексико,
Коментари Харесай

Мексико спечели бронза след успех над Япония

Олимпийският първенец по футбол от Лондон 2012- тимът на Мексико, завоюва бронзов орден в мъжкия шампионат в Токио. В дребния край "ацтеките " се постановиха с 3:1 над домакините от Япония. Това е втори орден за Мексико от Олимпийски игри в професионалната епоха на футбола. Франсиско Рейес от дузпа в 13-ата минута откри резултата, а Йоан Васкес удвои преднината на отбора си в 22-ата минута. Ернесто Вега повиши на 3:0 13 минути след началото на втората част, а Каору Митома се разписа почетно за отбора от Япония в 78-ата минута.

Ранната дузпа даде преднина на Ел Три, откакто Уатару Ендо препъна на границата на наказателното поле Алексик Вега. Съдията от Етиопия Бамлаку Тесема Вейеса гледа ВАР две минути преди да удостовери решението, а Себастиан Кордова беше непогрешим.

Той се включи доста добре и за второто попадение, откакто асистира по ослепителен метод на Йохан Васкес за 2:0. Отново Ендо беше с виновност за попадението, позволявайки на Кордова да се освободи и да подаде. В тези първи 25 минути мексиканците тотално преобладаваха и имаха 60 % притежаване на топката против обърканите японци. Картината не се промени до края на първото полувреме, когато тимът на треньора Хайме Лосано понижи оборотите и разреши на Япония да си вземе въздух.

В началото на второто полувреме Кордова можеше да вкара за 3:0, само че това се случи в 58-ата минута, когато Алексис Вега се разписа. И още веднъж Кордова беше забъркан в попадение, откакто го създаде. Двамата комбинираха в противоположен ред пет минути по-късно, само че вратарят Косей Тани се размина с четвърта топка в мрежата си.

Резервата Митома върна едно попадение в 78-ата минута. Той взе топката отвън наказателното поле, вляво от центъра. След това финтира един човек с цел да стреля, само че не го направи, а потегли през двама бранители, нахлу към вратата и изстреля топката под гредата, с цел да отсрами японците с в действителност хубав гол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР