Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Роман Костомаров е започнал възстановителни упражнения

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров е почнал да прави възстановителни извършения като част от подготовката си за планово протезиране, оповестява ТАСС.

Припомняме ви, че Костомаров беше признат на 10 януари в реанимация с пневмония и в продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2.

В началото на февруари някогашният фигурист претърпя ампутация на стъпалото на един крайник и няколко пръста на ръцете.

" Роман продължава последователното си възобновяване. Показателите му са в норма. Под наблюдението на лекарите той стартира да прави възстановителни извършения ", показа източник за ТАСС.

По-рано от съветската осведомителна организация заяви, че Роман Костомаров ще остане в болничното заведение още два-три месеца в подготовката си за протезиране.

46-годишният някогашен съветски фигурист завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки по време на Зимните олимпийски игри в Торино 2006. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР