Олимпийският шампион от Токио 2020 Дайки Хашимото спечели за втори

...
Олимпийският шампион от Токио 2020 Дайки Хашимото спечели за втори
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Дайки Хашимото спечели титлата в многобоя на световното първенство по спортна гимнастика

Олимпийският първенец от Токио 2020 Дайки Хашимото завоюва за втори следващ път купата в самостоятелния многобой при мъжете, откакто победи на международното състезание по спортна гимнастика в Антверп (Белгия).

22-годишният японец стана едвам четвъртият гимнастик в историята, който пази купата си в многобоя. Той стана първенец и в Ливърпул 2022.

Хашимото събра общ брой от 86.132 точки и е първият пореден първенец след своя съотечественик Кохей Учимура, който завоюва шест следващи златни медала в многобоя сред 2009 и 2015 година

" Изпитвам облекчение от обстоятелството, че съумях да се боря настойчиво до края. Успях да покажа силата си ", сподели първенецът.

Хашимото получи оценки 13.466 точки на земя, 14.366 на кон с гривни, 14.000 на халки, 15.000 на прескок, 14.800 на успоредка и 14.500 на висилка. Той стартира неприятно на първия апарат, само че по-късно се оправи чудесно с останалите пет.

Илия Ковтун от Украйна взе среброто с 84.998 точки, а американецът Фредерик Ричард завоюва бронза с 84.332. Японецът Кента Чиба за малко изпусна изпусна подиума и с 83.464 точки приключи на четвърто място.

Въпреки че предходната година в Ливърпул направи страхотни осъществявания на всичките шест уреда, Хашимото усеща, че превъзмогването на последното предизвикателство единствено ще го направи по-силен.

" Беше тежка борба този път и почувствах, че има място за усъвършенстване. Ще се веселя на този опит и се надявам да го употребявам за Олимпийските игри в Париж идващото лято ", съобщи японецът.

Световното състезание в Антверп продължава с многобоя при дамите довечера, а в събота и неделя са финалите на обособените уреди.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР