Олимпийският шампион и световен рекордьор на 400 метра Уейд ван

...
Олимпийският шампион и световен рекордьор на 400 метра Уейд ван
Коментари Харесай

Уейд ван Нийкерк с победа на 400 м

Олимпийският първенец и международен рекордьор на 400 метра Уейд ван Нийкерк се завърна на атлетическата писта в родната си Република Южна Африка за първи път от позитивния му тест за ковид през лятото. Той завоюва старт на 400 метра на съревнование в Почефструм.

Двукратният международен първенец на една обиколка финишира първи за 45.89 секунди, макар че на старта блокчето му се подхлъзна и това му попречи да направи най-хубавото потегляне.
View this post on Instagram
on Nov 3, 2020 at 9:42am PST

Състезанието беше първото национално в страната, откогато локалното държавно управление наложи ограничавания поради пандемията от COVID-19. View this post on Instagram
on Nov 3, 2020 at 9:57pm PST
През февруари, преди пандемията да се популяризира из целия свят, Ван Нийкерк взе участие на университетско съревнование на трева на 100 метра. Това беше и последният му старт на родна земя.
Дългоочакваното планувано завръщане за него на интернационалната писта през август в Италия се отсрочи, откакто той даде позитивен тест за COVID-19. По-късно през сезона той въпреки всичко съумя да взе участие на съревнование в Швейцария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР