Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и нейният личен

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и нейният личен
Коментари Харесай

Ивет Горанова е спортист №1 за месец ноември

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и нейният персонален треньор Ангел Ленков завоюваха наградата надлежно за състезател и треньор номер 1 на месец ноември в анкетата на спортните редакции у нас. Горанова, която на олимпиадата взе купата в дисциплината кумите на каратето при 55-килограмовите, през ноември завоюва бронзов орден от международното състезание в Дубай. Тя получи 19 гласа, изпреварвайки Мария Оряшкова (4 гласа) и сестрите Стефани и Габриела Стоеви (1 глас).

Ленков заслужи оценката при треньорите с 11 гласа, а топ 3 оформиха Мартин Коста Бланко (9 гласа) и Кристина Ташева (3 гласа).

"Благодаря за третата премия за състезател на месеца, която получавам. Все още не упражнявам интензивно. Очаквам и награждаването за Спортист на годината. За мен би било огромна чест, в случай че печеля първото място. Много от българските спортисти се помнят с този приз и за мен би било огромно самопризнание ", съобщи Ивет Горанова и добави:

"Искам да печеля, само че това не зависи на 100% от мен, а от гласовете на публицистите. "

Треньорът Ангел Ленков разяснява, че се гордее с достиженията на Горанова през тази година.

"Гордея се с Ивет, тъй като на международното състезание за нас беше по-тежко, в сравнение с олимпийските игри. Най-вече, тъй като тя съумя да се пребори със себе си и откри мотивация да стигне до орден. Имаше опция да стане първа, само че за нас и третото място е мотив за огромна наслада ", сподели Ленков.

Той изясни, че не е имало спад във формата на Ивет Горанова и даже физически е била още по-добре готова.

"В прочувствено отношение беше доста мъчно на международното състезание, тъй като всеки искаше да победи олимпийската шампионка и тя трябваше още веднъж да се потвърждава ", съобщи Ленков.

Сериозните тренировки за идващия сезон за Горанова ще стартират след Нова година. Тя ще води обща физическа подготовка в Плевен.

"Европейското състезание, което следва следващата година е огромно предизвикателство за нас. Надявам се да се върнем допълнително от една купа. И на Световните игри ще се борим за първото място ", разяснява треньорът на Горанова.

"Може би беше добре за мен, че станах трета на международното състезание, тъй като това ми остава огромна фантазия и цел да покоря международния връх. Олимпийските игри бяха нещо, което присъстваше непрекъснато в съзнанието ми. След купата в Токио бях доста задоволена и имах терзания за международното. Подготовката мина добре, само че стресът беше огромен поради упованията и това ми тежеше, само че пробвах да не го мисля доста ", сподели още Ивет Горанова, която акцентира, че за каратето най-важни са дисциплината, постоянството и упоритостта.

Генералният секретар на Българската национална федерация по карате Борис Николов разяснява, че сега тече един от най-интензивните интервали за управлението на централата, защото се възнамерява работата за идната година.

"Успехите ни радват, само че и ни задължават да дадем опция на всички състезатели да упражняват и да вземат участие на шампионати следващата година ", сподели Николов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР