Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия

...
Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия
Коментари Харесай

Рьойзеланд спечели спринта в Нове Место, Тодорова най-напред от нашите

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия завоюва спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон в чешкия зимен център Нове Место.

Рьойзеланд повали всичките 10 цели и измина трасето за 19:28.4 минути. За нея това е първа победа за сезона и първа от 13 февруари предходната година на Игрите в Пекин, когато взе купата в преследването на 10 километра. Норвежката записа 18-и триумф в кариерата си за Световната купа.

Втора се подреди сънародничката й Ингрид Тандреволд, която позволи една неточност в стрелбата и остана на 20.5 секунди зад Рьойзеланд. Французойката Анаис Шевалие-Буше финишира трета с пасив от 20.3 секунди и е с една пропусната цел.

Три българки участваха в конкуренцията, а с най-предно класиране е Милена Тодорова. Тя се подреди 44-а с две неточности във втората пукотевица от прав и пасив от 1:53.9 минута.

Даниела Кадева е 76-а с два пропуща и на 3:19.4 минути, а Мария Здравкова приключи на последното 90-о място с девет неточности и закъснение от 8:21.6 минути.

В генералното нареждане за Световната купа след 15 старта продължава да води французойката Жюлия Симон с 843 точки, която през днешния ден приключи 9-а с една неточност, пред Елвира Йоберг (Швеция) със 735 и Лиза Витоци с 675 точки.

Милена Тодорова единствена от българките има актив за Световната купа. Тя е 48-а със 79 точки.

Надпреварата в Нове Место продължава в събота с преследването за мъже и за дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР