Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) успя да

...
Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) успя да
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами победи в Солдеу и излезе начело в генералното класиране за Световната купа

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) съумя да се вдигне от 9-о място в първия манш и най-после се поздрави с победа в гигантския слалом в Солдеу (Андора). Времето на Гут-Бехрами е 1:59.27 минути (1:01.70 – първи манш; 57.57 – втори манш).

Победата за швейцарката имаше особена стойност през днешния ден, защото по-късно съревнование тя към този момент води в класирането за Световната купа.

Тя изпревари с минималната разлика от 0.01 секунди Алис Робинсън (Нова Зеландия). Третото място е за Ей Джей Хърт от Съединени американски щати, която остана на 0.15 секунди.

Гут-Бехрами освен печели четвъртия великански слалом за сегашния сезон и общо 43-ата си победа за Световната купа, само че и повежда в генералното класиране, откакто събра 1214 точки. Микаела Шифрин (САЩ), която през днешния ден не се състезава, слезе на 2-о място с 1209 точки. Трета за огромния Кристален глобус е Федерика Бриньоне, която има 928 и усили задатъка си пред контузената и напуснала трасетата до края на сезона Петра Влъхова (Словакия).

Италианката Марта Басино водеше след първия манш през днешния ден с преднина от 6 десети. Но във втория загули доста в горната част и влезе във финалния надолнище с закъснение 4 десети. При това състояние към този момент нямаше по какъв начин да навакса и приключи на 6-то място. Бриньоне беше втора след първия манш, само че както и Басино, тя също не съумя да се приспособява в долната част на трасето и изостана. Времето й обаче беше малко по-добро и тя се подреди 5-а. До края на надпреварата след Гут-Бехрами, отвън Басино която имаше последната дума, можеше да се намести в челните места и норвежката Теа Луис Стернесунд, която обаче не съумя да отбрани положителния си първи манш и 4-о място.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР