Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас отдавна

...
Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас отдавна
Коментари Харесай

Нов диамантен трофей за Рохас в тройния скок

Олимпийската и международна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас от дълго време няма конкуренция в дисциплината си и завоюва диамантения трофей на последния шампионат от веригата в Цюрих през вчерашния ден с 15.28 метра (-0.2 м/сек). Световната рекордьорка има 15.47 м през този сезон, с които завоюва планетарната купа в Юджийн по-рано през сезона. 

Европейската шампионка Марина Бек-Романчук се приближи още веднъж до границата от 15 метра и с 14.96 м (0.3 м/сек) зае втората позиция. Световна медалистка Шаника Рикетс (Ямайка) остана трета с 14.85 м (1.0 м/сек). 

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

В тройния скок при мъжете беше много забавно и оспорвано, като първите трима бяха от Куба. Анди Диаз усъвършенства персоналния си рекород и със 17.70 м (-0.8 м/сек) сграбчи диамантения трофей. Олимпийският първенец Педро Пичардо, който също е родом от Куба, само че се състезава за Португалия, остана втори със 17.63 м (-0.4 м/сек). Алехандро Диаз Фортун приключи трети със 17.60 м (-1.6 м/сек). 

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

“Много съм удовлетворена, че мога да завърша сезона си с победа в Диамантената лига. Не беше добър резултат, само че въпреки всичко съм щастлива, като се има поради, че сезонът беше дълъг и изпълнен с възходи и падения. Целта ми за идната година е да подобря формата си, както физически, по този начин и във връзка с техниката. Има някои елементи, които се нуждаят от фина конфигурация. Вече мисля за Световното състезание в Будапеща ”, показа Рохас след успеха си. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР