Олимпийската и световна шампионка Марит Бьорген (Норвегия) и лидерката в

...
Олимпийската и световна шампионка Марит Бьорген (Норвегия) и лидерката в
Коментари Харесай

Марит Бьорген, Шарлоте Кала и Йоханес Клаебо пропускат Тур дьо Ски

Олимпийската и международна шампионка Марит Бьорген (Норвегия) и лидерката в класирането за Световната купа по ски-бягане този сезон Шарлоте Кала (Швеция) ще пропуснат 12-о издание на многоетапното съревнование " Тур дьо Ски ", което стартира на следващия ден в швейцарския зимен център Ленцерхайде. Шампионите от предходната година Хайди Венг (Норвегия) и Сергей Устюгов (Русия) ще вземат участие в конкуренцията.
Ikke gi Marit Bjørgen skylden for et utvannet Tour de Ski.https://t.co/hQ0zzI5phK
— Eurosport Norge (@EurosportNorge) December 26, 2017

Лидерът в генералното класиране за Световната купа при мъжете Йоханес Клаебо (Норвегия) също няма да започва в " Тур дьо Ски ", с цел да се концентрира върху подготовката си за зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари идната година.

Многоетапното съревнование " Тур дьо Ски " вллючва седем старта, които ще се проведат в границите на девет дни (между 30 декември и 7 януари) в Ленцерхайде (Швейцария), Оберстдорф (Германия) и Вал ди Фиеме (Италия). Сред участниците са и някогашните първенци Дарио Колоня (Швейцария) и Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия).

В отсъствието на някогашния победител Петер Нортхуг (Новегия), германката Щефани Бьолер ще бъде единствената състезателка, която е взела участие във всичките досегашни издания на конкуренцията, която дебютира в календара през сезон 2006/2007. 36-годишната Бьолер се надява на положително показване и класиране на зимната олимпиада в Пьончан 2018.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР