Олимпик Лион обърка шампионските планове на Монако, който загуби на

...
Олимпик Лион обърка шампионските планове на Монако, който загуби на
Коментари Харесай

Масово меле след загуба на "Монако", която го отдалечи от титлата

" Олимпик " Лион обърка шампионските проекти на " Монако ", който загуби на личен терен с 2:3 след поврат в финален мач от 35-ия кръг във френската Лига 1. " Монегаските " се отдалечиха на 5 точки от водача " Лил ", до момента в който " хлапетата " резервираха живи възможностите си да завършат в топ 3 и да играят в Шампионската лига през идващия сезон.

Всичко се развиваше по проект за тима на Нико Ковач, който имаше преднина от 1:0 на почивката след гол на Кевин Фоланд в 25-ата минута. През втората част обаче настъпи срив в представянето на отбраната на " Монако ", която не беше допускала попадение в последните 2 месеца.

Снимка: Getty Images

Звездата на гостите Мемфис Депай изравни в 57-ата минута след превъзходна солова акция и рикошет в крайници на Гийермо Марипан. Устремът на " Олимпик " Лион не беше прекършен даже от изгонването на 21-годишния Максанс Какре, който си изкара втори жълт картон в 70-ата минута.

Седем минути по-късно Депай асистира на бранителя Марсело, който се разписа за 2:1 в интерес на " хлапетата ". В 86-ата минута вратарят на " Олимпик " Антони Лопеш уцели с пестник главата на Пиетро Пелегри вместо топката и основният арбитър Клеман Тюрпен уточни бялата точка. Висам Бен Йедер извърши невъзмутимо дузпата в жанр " Паненка ", реализирайки 100-ия си гол във френския хайлайф.

Снимка: Getty Images

17-годишният Райън Шерки донесе скъпия успех за тима на Руди Гарсия с попадение в 89-ата минута. " Олимпик " Лион удължи серията си без загуба при гостувания в Лига 1 на 16 мача (10 победи и 6 равенства) и се приближи на точка зад днешния си противник.

След последния сигнал за дуела на Тюрпен му се наложи да употребява интензивно аления картон поради меле, в което се включиха огромен брой футболисти от двата тима. Санкционирани бяха Жьобелс и Пелегри от " монегаските " и Марсело и Де Шилио от " хлапетата ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР