Олга Храмова завърши 12-та в турнира на сабя жени в

...
Олга Храмова завърши 12-та в турнира на сабя жени в
Коментари Харесай

Олга Храмова 12-та за Световната купа на сабя в Ташкент

Олга Храмова приключи 12-та в шампионата на сабя дами в Ташкент, годен за Световната купа. На пътеките в Узбекистан в спор със 150 от най-хубавите фехтовачки от целия свят излязоха трите ни най-хубави сабльорки – Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова. Йоана се класира непосредствено за втория ден от самостоятелната конкуренция поради положителните си резултати през сезона, които й отредиха място измежду 16-те сложени по класирането им за Световната купа. Олга и Емма играха в предварителния кръг и след чудесно показване влязоха измежду 64-те най-хубави сабльорки на планетата.

Олга записа впечатляващите 6 победи от 6 срещи в групите и си подсигурява непосредствено място във втория ден от шампионата. Емма излезе от групите с три победи и две загуби, след което победи в елиминациите Хана Лий от Южна Корея с 15:8 и също се подреди измежду 64-те най-хубави. Така сабльорките ни демонстрираха, че са неизменима част от международния фехтовален хайлайф и с тях би трябвало да се преценяват най-големите сили в сабята.

Във втория ден от конкуренцията, в директните елиминации, Олга Храмова продължи победната си серия с 15:13 против Елена Ернандес от Испания. В дуела за място измежду най-хубавите 16 тя показва забележителна психическа резистентност и мощна воля, измъквайки трагична победа с 15:14 над Михела Батистон от Италия. В срещата за място в топ 8 Храмова отстъпи пред Деспина Георгиаду от Гърция (която завоюва турнира) с 10:15 и приключи надпреварата на влиятелното 12 място, което ще й разреши придвижване в международната класация.

Йоана Илиева започва присъединяване си в конкуренцията против Елизабет Гете от Германия, отстъпи с 12:15 и се класира на 36 място. Емма Нейкова излезе в първия си дуел от втория ден на надпреварата против Росела Грегорио от Италия, отстъпи с 9:15 и приключи на 58 място.

Утре надпреварата продължава с отборната конкуренция, като поради положителните си класирания българският отбор пропуща първата среща от елиминациите, влиза непосредствено измежду 16-те най-хубави и излиза в първата си среща против Испания в спор за топ 8. Очакванията към сабльорките ни са огромни, защото показват отлична игра през цялата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР