Олеандърът е много популярно растение. Той расте голям и цъфти

...
Олеандърът е много популярно растение. Той расте голям и цъфти
Коментари Харесай

Олеандър – отглеждане и размножаване

Олеандърът е доста известно растение. Той пораства огромен и цъфти щедро. Въпреки обстоятелството, че идва от Южна Европа, той може да се отглежда на всички места, както вкъщи, по този начин и на балконите през лятото без никакви проблеми. Неговите цветя могат да бъдат с друг цвят - бяло, розово, алено, жълто, бежово.

Ако желаеме да цъфти богато в нашата градина, би трябвало да изберем доста светла и слънчева позиция за него. Освен това температурата на въздуха би трябвало да бъде към 15 - 23 градуса, до момента в който през зимата би трябвало да бъде изместен в помещение с температура от няколко градуса. Почвата би трябвало да бъде неутрална или едва алкална и плодородна. През лятото можем елементарно да го сложим в градината, на слънчеви балкони, тераси или веранди, само че това става последователно - първо за към 7 - 10 дни на полузасенчена позиция, а по-късно може да се изложи  на непрекъснато слънчево място. Когато вали, е значимо растението да се скрие под покрив. В края на лятото би трябвало да приберем олеандрите назад в жилището.
 Поливане на стайни растения вкъщи: какъв брой постоянно да поливате цветя Поливане на стайни растения вкъщи: какъв брой постоянно да поливате цветя
Поливането на саксийни растения, отглеждани вкъщи или в офиса, е в основата на грижите им. Ние съветваме по какъв начин вярно да поливате стай...

Цветът на олеандъра се нуждае от доста вода и хранителни субстанции.

Олеандърът в действителност се нуждае от доста вода. Не би трябвало да забравяме, че тези декоративни шубраци в природата порастват над естествените резервоари. Следователно те би трябвало да се напояват интензивно, изключително откакто субстратът в саксията изсъхва бързо. В топли, горещи дни растението би трябвало да се полива даже два пъти дневно и то в действителност е несметно. Само внимавайте да не изпръскате листата на олеандъра с вода. Те са релативно податливи на вреди от слънчевите лъчи. Меката вода работи най -добре за поливане: чешмяна или дъждовна.

Отглеждането на растения без наторяване просто не може да се направи. Красиви цветя и бърз напредък - олеандрите се нуждаят от в действителност огромна доза хранителни субстанции! Затова им се дават минерални торове почти на всеки 10-15 дни. Най-добре е да употребявате универсални минерални торове за цъфтящи растения. През август торенето би трябвало да бъде спряно, тъй че растението да заспи преди интервала на покой за зимата.

Въпреки обстоятелството, че той обича влажността, в никакъв случай не би трябвало да се поръсва растението, даже когато въздухът в стаята е изсъхнал. По време на интервала на разцвет прибавянето на тор във водата е наложително и това благоприятства за цъфтежа на растението. Това се прави на две седмици. Избягвайте контакт на листата и цветята с вода! Това е изцяло противопоказно. По време на интервала на покой на растението, т.е. през зимата, поливането  доста се понижава. Дава се единствено минималното количество вода, належащо за попречване на корените и почвата да изсъхнат изцяло.
 Незабавно изхвърлете това цвете от вкъщи си Незабавно изхвърлете това цвете от вкъщи си
Любителите на стайни растения не всеки път мислят за това какъв брой безвредни са те за здравето им. Понякога е задоволителен единствено един лист, с цел да...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР