Окупационните власти в украинските територии под руски контрол опитват да

...
Окупационните власти в украинските територии под руски контрол опитват да
Коментари Харесай

Окупационните власти опитват да принудят украинците да гласуват

Окупационните управляващи в украинските територии под съветски надзор пробват да подтикват популацията там да гласоподава на съветските президентски избори. Украински медии, които цитират жители, живеещи в окупирани територии, настояват, че съветските управляващи употребяват метода на моркова и тоягата, пробвайки да основат подстрекателство за " висока изборна интензивност ".

В доста случаи хората в селата и градовете биват посещавани в домовете им, където попълнят бюлетините, като се акцентират съображения за сигурността. По същата причина сходни " мобилни комисии за гласоподаване " са придружавани от въоръжени лица, които вдъхват боязън.

 
Повечето хора питат по какъв начин могат да избегнат гласуването и какво споделя украинският закон, в случай че въпреки всичко бъдат принудени да гласоподават. Имаме единствено един съвет: под окупация най-важното е да оцелееш, да останеш жив и да запазиш здравето си. Ако сте принудени да гласувате или да участвате в противозаконен развой, няма да носите отговорност за това пред закона.
Иван Федоров – шеф на Запорожка област

Киев даде да се разбере, че хората, които бъдат принудени принудително да гласоподават, няма да носят наказателна отговорност за това.

Украйна назовава така наречен избори в окупираните от Москва територии противозаконни и фиктивни. Граждани, които оказват помощ на окупационните управляващи в организацията на изборите, даже са преследвани и нападани.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР