Октомври е месецът на борбата с киберпрестъпността. Експертът по киберсигурност

...
Октомври е месецът на борбата с киберпрестъпността. Експертът по киберсигурност
Коментари Харесай

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев: Когато е много хубаво, не е на хубаво

Октомври е месецът на битката с киберпрестъпността. Експертът по киберсигурност Любомир Тулев описа за редица лъжливи практики в киберпространството и даде потребни препоръки за това по какъв начин да се предпазим от това да станем жертва на сходни хакерски схеми в обществените мрежи. Ето какво ни показа още като акценти, детайлности за които можете да видите в изявлението:
Благодарение на положителния метод и опита, с който разполагат сътрудниците от ГДБОП, отдел " Киберпрестъпност ", съумяват да се предотвратят редица киберпрестъпления.
За страдание през последните години хакерите стават все по-изобретателни и трансформират схемите си.
OneCoin на Ружа Игнатова е напълно друга скица от тази, която сътрудниците разкриха преди към седмица. OneCoin сама по себе си даже не е криптовалута. Просто се назовава по този начин, с цел да примами колкото може повече хора.
Основният ми зов към феновете изключително в месеца на киберсигурността е да бъдем доста деликатни и да не се предоверяваме на нещо, което ни наподобява прекомерно хубаво.
Така наречените " фишинг имейли " съдържат линк или атачмънт, който не би трябвало да отваряме. Те имат за цел да откраднат персоналните ни данни или да блокират всичките ни файлове и по-късно да желаят откуп, с цел да си възвърнем достъпа. Това, което не би трябвало да вършим, е да даваме този откуп, тъй като по-късно няма връщане обратно.
Една интервенция е сполучлива не тогава, когато отидем, претърсим един адрес и вземем съответните доказателства, а тогава когато правоприлагащите органи съберат задоволително данни, с цел да послужат на правосъдните органи освен в България, само че и в целия свят.
Целта на подправените профили в интернет е ние непринудено да предоставим конфиденциална информация за нас или да ни навредят финансово.
Трябва да обърнем внимание на това какъв брой другари има профилът, какъв брой пъти е бил тагван и какви изявления има.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР