Окръжният съд във Враца измени наложената мярка за неотклонение задържане

...
Окръжният съд във Враца измени наложената мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Съдът пусна с мярка подписка задържаните членове на избирателна комисия в Малорад

Окръжният съд във Враца промени наложената мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинените Моника Йорданова и Цветослав Цветков от с. Малорад , оповестява Българска телеграфна агенция. Срещу тях бе повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Бяла Слатина, за това, че като лица от изборна комисия са преправили резултати от локалните изборите на 29 октомври.

Според правосъдната институция не са налице кумулативни предпоставки за най-тежката мярка за процесуална насила , по тази причина съдът е трансформирал мярката за неотклонение на „ подписка “. 

От Окръжния съд изясняват, че о бвиняемите няма заплаха да се укрият или да извършат закононарушение . Двамата са с чисто правосъдно минало, нямат криминалистични регистрации, имат адресни регистрации и непрекъснато местоживеене в с. Малорад, не са се укривали от органите на досъдебното произвеждане, оказали са им цялостно подпомагане, дали са пред тях подробни пояснения. Освен това и двамата работят и във връзка с тях са показани извънредно положителни характеристични информации от кметовете на с. Малорад и община Борован. 

Йорданова и Цветков бяха арестувани след сигнал до Общинската изборна комисия (ОИК) - Борован за подправяне на изборни резултати в нощта на 29 против 30 октомври, който сигнал бе съпроводен със запис от видеонаблюдението от броенето на бюлетините.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР