Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за

...
Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за
Коментари Харесай

Присъда за автора на попфолк кавъра на Моя страна, моя България

Окръжният съд в Плевен разгласи решението си по делото за попфолк версията на песента " Моя страна, моя България ". Това оповестиха от пресцентъра на съда. 

Делото бе инициирано от Емил Димитров - наследник по Закона за авторското право и сродните му права.

Според съда, ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - наследник, изразяващо се в неразрешено потребление, посредством основаване на преправка на песента " Моя страна, моя България ", изпълнена и обществено публикувана посредством видеозапис под името " Моя страна, моя Германия ".

Извършителят е наказан да прекрати непозволеното осъществяване и разпространяване на преработката на песента, да заплати на Емил Димитров - наследник сумата от 4000 лв., като обезщетение за породените му неимуществени вреди и сумата от 1000 лв. за обезщетение за имуществени вреди.

Съдът е постановил също по този начин диспозитивът на решението (частта, в която съдът се произнася по настояванията, с които е бил сезиран - бел.ред.) да бъде разгласен за сметка на наказаното лице, посредством публикуването му във вестниците " Труд " и " 24 часа ", както и съобщаването му в ефира на Нова телевизия. 

Решението предстои на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен период от връчването му на страните, допълниха от съда в Плевен.

Песента, която стана известна предишното лято, е изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. Пред публицисти преди едно от съвещанията на съда, Галовски сподели, че концепцията за основаване на неговата версия на песента е била " доброжелателна " и обвързвана с живота на българските емигранти, който " не е лек ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР