Окръжният съд в Перник удължи ограничителна заповедта за защита на

...
Окръжният съд в Перник удължи ограничителна заповедта за защита на
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие: Удължиха ограничителната заповед срещу мъжа ми, но делото се бави

Окръжният съд в Перник удължи ограничаваща заповедта за отбрана на жена, станала жертва на домашно принуждение. Петя води две каузи за домашно принуждение против брачна половинка си и се оплаква от неработеща система.

Окръжният съд в Перник е удължил ограничаващата ѝ заповед от 6 месеца на 1 година. Казва обаче, че наказателното дело към момента не е влезнало в съда.

„ Делото, което се бави, е наказателното дело за осъществяване на домашното принуждение с наръганото куче и нанасянето на телесни повреди върху мен. Това дело се бави съзнателно. Шест месеца се води прокурорска кореспонденция, като за мен, като правист, няма какво повече да се събира по нея. Прокурорът желае непрекъснато увеличение на периодите, което е безумно, защото имаме причинител, задържан на самото място на престъпление. Имаме доказателства и за продължаващо закононарушение, свидетелски показания, безусловно всичко. Ще свърши ограничаващата заповед, а ние няма да имаме влезнало наказателно дело в правосъдна зала. Всички жертви се сблъскват с това. Те остават незащитени, на теб ти остава единствено да бягаш “, споделя Петя Георгиева-Ресиловска.

Според нея постоянно делото непрекъснато остава висящо.

„ Имаш един принудител, който не е осъден, едно дело, непрекъснато висящо, защото в нашия закон няма краен период за прокурорската кореспонденция, т.е. прокурорът може да удължава този период до безконечност. Никой не може да го задължи под безусловно никаква форма и метод той да вкара това дело в съда. За мен като човек пострадал е цялостно безумство “, изясни още Петя.

Жената споделя, че продължава да се опасява, тъй като психическият тормоз не стопира.

„ Имах закани по телефона от господин Ресиловски, че той ще пристигна август месец и ще се саморазправи с мен дружно със своите другари и ще ме извади от къщата. Тоест аз имам безусловно съображение да се тормозя. Успоредно с това е пуснал заявление да ме извади от непрекъснатия ми адрес в София, поради че ние към момента сме в брак. Пуснал е такова заявление и за децата ми, и за майка ми. Отделно е пуснал и във 2-ро РПУ в Перник във връзка с това за какво аз обитавам в къщата в Драгичево. Предвид, че съдът е разпоредил да обитавам там, тъй като това е фамилно жилище. Аз не съм на адреса в София, господин Ресиловски е там. Той няма правно съображение да ме извади оттова под каквато и да е форма. Т.е. този тормоз е безконечен, той продължава и има хиляди механизми да се случва. Реално той не си нарушава ограничаващата заповед, той не е до мен, само че прави всички тези неща, с което аз по една или друга причина се усещам обезпокоена и уплашена. Децата ми също “, съобщи още дамата.

Тя добави, че в случай че въпреки всичко се откри някакъв механизъм, нейният вид е да излезе чартърен с децата. По думите ѝ претърпяното принуждение се отразява и върху децата.

„ Дъщеря ми преди към 3 седмици направи опит за самоубийство. Констатацията на психиатъра е, че това е в резултат на години напред гледано и слушано домашно принуждение. Моето положение е все същото – остро депресивно с неповлияване от медикаментозна терапия. При мен хроничното бодърствуване и хранителното разстройство са факт. Според психиатърката това ще продължи години. Това значи, че всичко, което се е случвало в този дом, което евентуално се случва в хиляди други домове, е ужасно притеснително “, изясни Петя Георгиева-Ресиловска пред Би Ти Ви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР