Окръжният съд в Монтана призна присъда срещу българин, издадена за

...
Окръжният съд в Монтана призна присъда срещу българин, издадена за
Коментари Харесай

Вкарват за дълго в затвора трафикант от Монтанско, спипан да вози мигранти в тайник на камион

Окръжният съд в Монтана призна присъда против българин, издадена за трафик на мигранти в Гърция, и я одобри за осъществяване в български затвор, оповестиха от храма на Темида, представени от Българска телеграфна агенция.
На 22 декември 2018 година гръцката полиция задържала в пристанище Игуменица българския жител З.М.Б. (65 г.) от село Лехчево, който превозвал нелегално осем иракски жители, скрити в тайник на камион. Било открито, че чужденците са влезнали незаконно в Гърция през границата с Турция, а българският жител взел по 2000 евро от всеки от мигрантите, с цел да ги качи на ферибот за град Бари в Италия.
Разследването изяснило, че чужденците е можело да се задушат заради тясното пространство в тайника под пода на камиона.
Апелативният съд в град Керкирас осъдил З.М.Б. на 20 години затвор, а Окръжният съд в Монтана приспособил присъдата, като постановил З.М.Б. да излежи 10 години, защото в България сходно действие се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 10 години.
Присъдата предстои на тъжба и митинг в 14-дневен период пред Апелативен съд – София.

От Съдебната палата в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че в последните години Окръжният съд в града е приел за осъществяване в България няколко присъди против български жители от района, издадени от съдилище в други страни от Европейския съюз. Разгледани са и каузи за предаване на съд в чужбина на българи, за които има подозрение, че са направили закононарушения в разнообразни страни. Съдът в Монтана отхвърли да съобщи на Иран техен жител, арестуван у нас при опит да премине незаконно границата със Сърбия, заради заплаха от гонене по религиозни аргументи, припомниха от Съдебната палата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР