Окръжният съд в Монтана осъди на 8 години затвор рецидивиста

...
Окръжният съд в Монтана осъди на 8 години затвор рецидивиста
Коментари Харесай

8 години затвор за бомбаджията от Монтана

Окръжният съд в Монтана осъди на 8 години затвор рецидивиста Цветан Василев, който преди към година и половина подпали джип в гараж на кооперация в Монтана и последва гърмеж, който едвам не унищожи жилищната постройка, оповестиха от магистратурата.

57-годишният Василев беше упрекнат, че на 7 октомври 2019 година в кооперация на ул. „ Васил Левски “ в регионалния град, възпламенил горивна примес и запалил лек автомобил „ Волво “, употребен от юриста Красимир Босев. Щетите от детонацията бяха изчислени на над 120 000 лв.. В продължение на 5 съвещания съдиите изслушаха 17 очевидци, 12 движимости лица, подсъдимия и неговата отбрана.

Прокурорът изиска за тежкото закононарушение, за което законът планува от 3 до 12 години затвор, наказване покрай максимума. Подсъдимият не се призна за отговорен и дружно със отбраната си изиска да бъде напълно оневинен. На скрито заседание обаче магистратите признаха за отговорен Цветан Василев и го осъдиха на 8 години „ Лишаване от независимост “ при първичен непоколебим режим.

Съдът отхвърли настояването на подсъдимия за смяна на мярката му за неотклонение „ Задържане под стража “ с по-лека като неоснователна. Определението може да се апелира в 7 дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР