Окръжният съд в Ловеч призна за виновен подсъдим за убийство

...
Окръжният съд в Ловеч призна за виновен подсъдим за убийство
Коментари Харесай

Окръжният съд в Ловеч призна за виновен подсъдим за убийство по непредпазливост

Окръжният съд в Ловеч призна за отговорен обвиняем за ликвидиране по несъобразителност.

Делото е разгледно по реда на съкратеното правосъдно разследване, оповестиха от пресцентъра на съда. Обвиняемият Петър Х. е приет за отговорен за това, че на 10 март 2019 година, след съзнателно нанесена междинна телесна щета, е предизвикал по несъобразителност гибелта на татко си.

Възрастният мъж е бил признат в болница след нанесен му побой. Бил е в относително положително общо положение, с пострадвания по главата. Три дни по-късно ненадейно се е влошил и седмица по-късно е умрял. Като причина за гибелта са посочени субдурален хематом и мозъчен оток, се показва в известието на съда в Ловеч.

Според обвинителния акт подсъдимият не е целял умишлено гибелта на татко си, само че е бил задължен и е могъл да планува, че ударите по главата може да доведат до по-тежък резултат от междинна телесна щета. От прокуратурата са поискали наказване от три години " отнемане от независимост ", което, поради съкратеното правосъдно разследване, да бъде понижено с една трета. Представителят на държавното обвиняване е показал и че подсъдимият е с чисто правосъдно минало и има отговорности към фамилията си.

Присъдата, наложена на Петър Х., е две години " отнемане от независимост ", условно, с изпитателен период от пет години. Тя може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР