Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание

...
Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание
Коментари Харесай

Пак отложиха делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното съвещание по делото за тежката злополука през април 2019 година край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе.

Местан е един от двамата обвинени в процеса. Причина съвещанието да бъде отложено бе импортираната отвън законовия период спомагателна автотехническа експертиза, опцията на страните да се срещнат детайлно с нея, както и отсъствието на изготвилите я движимости лица. 

Допълнителните калкулации са направени по искане на отбраната на втория обвинен в процеса, а точно бащата на умрялото кърмаче – Юсеин Тефик Ахмед, управлявал фамилния автомобил в деня на случая. Те имаха за цел да се откри изходното местонахождение на управлявания от Лютви Местан автомобил при злополуката на кръстовището край Загорско. 

Пред публицисти Местан разяснява спомагателната експертиза. По думите му в нея е открито, че той се е намирал в вярната лента. Изчисленията са посочили също, че скоростта на автомобила, в който е пътувало фамилията, е 141,8 км. в час.

Делото бе отсрочено за 21 февруари от 10:30 часа в Окръжен съд - Кърджали. Тогава Местан още веднъж ще изиска събирането на нови доказателства, имащи за цел да дефинират точната фактическа конюнктура по време на злополуката, снимани при следващи видеорепортажи, разяснява още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР