Окръжният съд в Добрич наказа 42-годишен мъж за пране на

...
Окръжният съд в Добрич наказа 42-годишен мъж за пране на
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за пране на пари, придобити от сводничество

Окръжният съд в Добрич наказа 42-годишен мъж за пране на пари, добити от сводничество, заяви пресцентърът на институцията.

Мирослав М. е приет за отговорен, че в интервала 2009-2011 година, в изискванията на продължавано закононарушение, във варненското село Кипра, както и във Франция и Германия, е правил финансови интервенции и покупко-продажби с имущество на стойност 23 558 лв., за които е знаел, че са добити от него посредством тежко съзнателно закононарушение - трафик на дами през границата за да бъдат употребявани за проституция.

За осъщественото действие мъжът е наказан да заплати в интерес на страната цялата добита от закононарушението сума, както и на отнемане от независимост за период от две години и шест месеца, показват от пресцентъра.

Окръжният съд обаче е счел, че са налице учредения да групира ефикасната присъда с друга - 4 години "лишаване от независимост ", наложена на мъжа във Франция, и дефинира общото наказване в размера на по-тежката глоба.

Мирослав М. е бил наказан в Страсбург за това, че през 2010-2011 година, дружно с още петима българи, на територията на цяла Франция е подпомагал, насърчавал и улеснявал проституцията на няколко млади дами. Подсъдимият към този момент е излежал напълно присъдата си във Франция, като по този начин на процедура изтърпява и наложеното му от Добричкия областен съд общо наказване.

Мирослав М. е последният от общо седем обвинени за пране на пари, показват от съда. Останалите се признаха за отговорни и Добричкият областен съд към този момент утвърди подписаните сред тях и прокуратурата съглашения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР