Oкръжният прокурор на Пловдив Румен Попов даде извънреден брифинг по

...
Oкръжният прокурор на Пловдив Румен Попов даде извънреден брифинг по
Коментари Харесай

Прокуратурата с първи подробности за разстрела на Жоро Плъха

Oкръжният прокурор на Пловдив Румен Попов даде ексклузивен брифинг във връзка случая, който взриви България. Уважаван доктор умъртви мъж, който бил влезнал да краде в дома му. Държавното обвиняване даде детайлности, като разгласи, че се придържа единствено към обстоятелствата.
​ "За 72 часа получихме какви ли не упреци. По "фактите ", които сякаш бяха изнесени и се спекулираше ще кажа следното. Твърдеше се, че крадецът е влезнал в дома на обвинения. Твърдеше се, че е имал съизвършител, че в жилището са били брачната половинка на обвинения и двете му деца. Твърдеше се, че оръжието е било владеене на крадеца и съучастника му. В рамките на тези 72 часа, в това число и в късните часове нощес, бяха осъществени голям брой процесуално-следствени дейности. Бяха получени и доста експертизи ", поде той.
"Установи се, че все още на осъществяването на действието, в жилището не са били нито брачната половинка, нито двете деца на доктор Иван Димитров. Това се открива от самите показания на брачната половинка на обвинения и от неговите пояснения. Не е имало какъвто и да било съизвършител на крадеца. Опита за кражба в гаража, намиращ се в кооперацията, е осъществено единствено от убития. Установено е от показанията на самия обвинен ", съобщи прокурорът.
"При по този начин изнесената фактология, изрично е открито, че изстрелите и настъпилия конфликт сред двамата са били възпроизведени и конфликтът е бил в двора на кооперацията. Категорично се изключва жилището, което беше коментирано ", сподели Попов.
"Обвиняемият е следил опита за кражба най-малко 30 минути, без да уведоми способените органи. При излизането от гаража и побягването от страна на крадеца настава конфликт, при който обвиненият е създал един изстрел, с цел да възспре дейностите на крадеца. Крадецът е хвърлял по него разнообразни предмети. На три пъти е изменена версията какви са били те - първо железна тръба, след това табела, а след това нож, който е бил открит в дома на обвинения. Той е бил почистен ", сподели Попов.
"Според лелята на обвинения е негов другар, обвиненият е съобщил, че първо е атакуван с железна тръба, захвърлена по крайници му, откакто е бягал, повторно, че по него е хвърлена железна табела и трети път, че по него е хвърлен нож, който е персонално негова благосъстоятелност ", сподели той.
"След изпразване на целия пълнител на Валтер-а крадецът е съумял да избяга до мястото, където е открит. Там е умрял от раните си ", съобщи прокурорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР