Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов даде повече подробности за

...
Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов даде повече подробности за
Коментари Харесай

Проверяват се всички версии за катастрофата на туристическия автобус

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов даде повече детайлности за случая

Ще бъдат прегледани всички вероятни версии за тежкото транспортно произшествие с туристически рейс до свиленградското село Младиново. Това заяви довечера окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов на брифинг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инцидентът с връщащи се от отмора в Кавала, Гърция, към 40 екскурзианти стана на пътя сред свиленградското село Младиново и харманлийското Дрипчево. На изострен завой рейсът излиза от пътя, къса мантинелата и се обръща странично в надълбоко дере. На място е починала жена, която е била лидер на групата.

В следствието са ангажирани четирима следователи. По първични данни, злополуката е станала в изискванията на дъжд от дъжд и хлъзгав път. Най-вероятните аргументи са човешка неточност или техническа нередовност, посочи Стоянов.

Той добави, че пробите на лидера за алкохол и опиати са негативни. Ранени са 19 души, които са настанени в лечебни заведения в Свиленград, Харманли и Хасково. Засега няма потърпевши с заплаха за живота. Назначени са огледи и експертизи за установяването на всички условия към случая, уточни Стоянов.

Колегите реагираха доста бързо, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково Атанас Ненков. На място незабавно бяха изпратени задоволително екипи на Спешна помощ, пожарната и полицията. За благополучие, пътуващите четири деца в рейса не са наранени при произшествието, добави Ненков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР