Окръжния съд във Видин призна за виновни двамата 16-годишни, обвинени

...
Окръжния съд във Видин призна за виновни двамата 16-годишни, обвинени
Коментари Харесай

Осъдиха непълнолетните убили мъж за шише ракия

Окръжния съд във Видин призна за отговорни двамата 16-годишни, упрекнати за жестокото ликвидиране на 59-годишен мъж, осъществено на 1 януари тази година в село Гъмзово от община Ново село. Магистратите им постановат наказване отнемане от независимост за период от 10 години, което да бъде изтърпяно дейно при първичен общ режим. Съдът зачита времето, в което са били арестувани под стража, оповестява " 24 часа "
Прочетете още
Делото бе формирано по обвинителен акт на прокуратурата във Видин срещу малолетните К.С.С. и Н.С.Г. упрекнати в осъществяване на 1 януари 2023 година грубо ликвидиране на самотно живеещия 59-годишен Борислав. Двете 16-годишни момчета, в съучастничество с други малолетни, по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост съзнателно умъртвили Борислав посредством голям брой удари с крайници и ръце, нанесени с огромна мощ и свирепост в региона на главата, шията и гръдния панер.

Жестокото ликвидиране потресе жителите на село Гъмзово. Тялото на 59-годишния мъж бе намерено в двора пред къщата му, и проверяващите откриха че му е нанесен нечовечен побой. Побоят над мъжа станал след скандал за шише ракия. Децата от ромската махала купували алкохола от жертвата, само че в съответния случай не им харесала и поискали да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е осъществен след приложимост на огромна количество алкохол, като най-вероятно момчетата са почнали да пият още в новогодишната нощ,

Подсъдимите, подпомагани от родителите си, ще би трябвало да заплатят солидарно сумата по 60 000 лв. на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 1 януари т. година до окончателното издължаване, реши още видинския съд. От там прецизираха, че присъдата не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР