Окръжната прокуратура задържа за срок до 72 часа турски гражданин,

...
Окръжната прокуратура задържа за срок до 72 часа турски гражданин,
Коментари Харесай

Закопчаха турчин, опитал да пренесе 15 килограма хашиш през границата

Окръжната прокуратура задържа за период до 72 часа турски жител, упрекнат в опит за преместване през границата на страната на близо 15 кг хашиш. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.
Али О. е упрекнат за това, че на 28 март 2019 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “, обл. Бургас, на трасе за обработка на изходящи коли от Република България към Република Турция, с лек автомобил, без съответно позволение, направил опит да придвижи през границата на страната високорисково наркотично вещество – хашиш, което е с общо тегло 14 710 грама, на обща стойност 73 550 лева, съдържащо се в 7 броя огромни и 5 броя дребни пакети, сложени в черен сак, с двойно дъно, находящ се в багажното поделение на автомобила, като действието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи.
Наркотичното вещество е намерено с помощта на отличните дейности на митническите чиновници, направили инспекцията на лекия автомобил.
Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР