Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение на мъжа,

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение на мъжа,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на мъжа, хранил глутницата кучета, разкъсали жена в Долна Оряховица

Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвиняване на мъжа, който се е грижил за петте кучета, раздрали 40-годишна жена в Долна Оряховица, заяви на брифинг през днешния ден наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова. Мъжът е арестуван с мярка за неотклонение до 72 часа, само че  прокуратурата упорства за непрекъснато задържане под стража. Делото ще се гледа на следващия ден в Районния съд в Горна Оряховица.
Прокурор Харитонова уточни, че съгласно резултатите от съдебно-медицинската експертиза, гибелта на дамата е вследствие на изобилна кръвозагуба, настъпила от многочислени контузии, породени от кучетата. Първоначално следствието е било за съзнателно ликвидиране, само че след извършените дейности, то е преквалифицирано по член 325 в от Наказателния кодекс, който планува наказване за всяко лице, грижещо се за животно, при положение, че животното аргументи телесна щета, и в следствие последва гибел на друго лице. Предвиденото наказване е до пет години отнемане от независимост и санкция до 10 хиляди лв.. Собственикът на парцела се намира в чужбина, той е оторизирал гледач да живее в парцела, да се грижи и да храни кучетата. Със притежателя са открити контакти, с цел да бъде свикан и разпитан, уточни прокурорът. 
Петте кучета, предизвикали гибелта на дамата, са евтаназирани, защото за потребностите на обвиняването е било належащо да се разбере дали в техните стомаси има човешки биологичен материал. Очакват се резултатите от ветеринарно-медицинската експертиза. Кучетата не са били регистрирани, само че не са и безстопанствени, защото са живеели в дворно ограждение, само че данните сочат, че постоянно от този гледач те са били пускани да обикалят свободно по улиците без мотив и намордник. Въпреки ранния стадий на следствието са събрани и свидетелски показания.
Окръжната прокуратура във Велико Търново се е самосезирала по линия на административния контрол за инспекция дали виновните институции и локалните управляващи са направили отговорностите си според Закона за отбрана на животните и Закона за ветеринарно-медицинската активност и съответните наредби, посочи представителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев. Непълнолетното дете на умрялата жена ще продължи да бъде отглеждано от нейните родители, показаха от прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР