Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа

...
Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Съдът погна двамата крадци на железопътни линии във Варна

Окръжната прокуратура във Варна задържа за период до 72 часа 31-годишния Йордан Д. от Девня и 32-годишния варненец Кирил Д. Те са били привлечени като обвинени по две обвинявания – за повреди на стоманен път, с което е основана заплаха за живота на другиго, и за кражба посредством  използване на техническо средство в съучастничество.

На 27 март бил подаден сигнал за кражба от железопътни линии във Варна. След извършени незабавни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени дейности на място органите на реда открили причинителите. Единият от тях – девненецът Йордан Д., работил по време на кражбата от железопътните релси при изискванията на рисков рецидив.

Двамата мъже отрязали с ножица за арматура четири захранващи съединителя на 8 коловоз и стрелка №30 във Варна за кражба. По необходимост бил осъществен оглед на местопроизшествието, на което проверяващите намерили ножицата за рязане, части релсови съединители и торба, в която двамата причинители сложили предопределените за кражба отрязани съединители с друга дължина.

Разследването против двамата продължава. Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР