Окръжната прокуратура във Варна ще изправи пред съда 41-годишния Борислав

...
Окръжната прокуратура във Варна ще изправи пред съда 41-годишния Борислав
Коментари Харесай

Най-накрая възмездие за Борислав, който преби жена си до смърт

Окръжната прокуратура във Варна ще изправи пред съда 41-годишния Борислав Николов за убийството на брачната половинка му Кремена, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Бившият рулеви, който работел в златарско ателие на пазара във Варна, пребивал редовно брачната половинка. Първият побой на жена си нанесъл дни след сватбата им през ноември 2013 година, оповестяват от прокуратурата.

За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и тъжби в полицията. Пред своя състудентка от Софийския университет и приятелки разкривала, че тя има интелектуално превъзходство в фамилията, а Борислав – физическо.

Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо принуждение над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за преустановяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било планувано за 26 февруари 2019 година във Варненския областен съд – единствено ден след убийството на Кремена.

Заради физическото принуждение, което Борислав упражнявал над Кремена, родителите й се тревожели за нея и татко й упорствал тя да му звъни всяка заран до 10 часа, с цел да е сигурен, че е жива.
На 24 февруари тази година към 16.15 часа Борислав се обадил на Кремена и изискал да приказва с нея по отношение на идния бракоразвод. Върнал се в населявания от тях апартамент в 17 часа. Около 19 часа диалогът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всевъзможни предмети, които му били на разположение. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им.
Около 20.20 часа Кремена съумяла да се откопчи от подсъдимия, изтичала на етажа на хазяите и поискала от тях да повикат полиция. Мъжът предложил тя да отиде в Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, само че пребитата жена отказала. Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Кремена се върнала в жилището, а хазяинът слязъл и предизвестил Борислав да спрат абсурда.

Домашният принудител повикал майка си, с цел да му помогне да се изнесе. Взел персонални движимости, тв приемника и преносимия компютър и с майка си напуснал жилището с такси. След тръгването им тя заключила входната железна врата и пуснала резето.

На 25 февруари след 12 часа майката на Кремена почнала да я търси по телефона. След като не съумяла да се свърже с нея, към 14 часа отишла в жилището. Никой не отворил на позвъняванията й. Тогава подала сигнал в полицията. За да влязат в жилището, бил извикан екип на гражданска отбрана.

Тялото на Кремена било открито в една от стаите след влизане в жилището през балкона. В хола масата била обърната, имало и счупени предмети.

Смъртта на 40-годишната Кремена, настъпила в интервала от 4.30 до 7.30 часа на 25 февруари тази година, била породена от прилепяне на мозъка от солиден вътрешен кръвоизлив, породен от травматичните увреждания по главата и лицето й. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало постепенно, за часове, до появяването на животозастрашаващите признаци и настъпването на гибелта. При аутопсията на тялото правосъдните медици описали контузии и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени посредством удари върху или с твърди предмети.

Към момента на осъществяване на убийството Борислав е бил в положение на нормално алкохолно опиване – лека степен, само че е могъл да управлява постъпките си. Единственото смекчаващо виновността му събитие съгласно прокуратурата е чистото му правосъдно минало.

Предстои делото против 41-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, го чака наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Борислав Николов е наведен в пандиза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР