Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртен инцидент

...
Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртен инцидент
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за инцидента със загиналия моряк във Варна

Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за смъртен случай при ремонт на транспортен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Под управлението и надзора на Окръжната прокуратура във Варна е формирано досъдебно произвеждане във връзка случай със умрял и потърпевш служащ на борда на транспортен съд „ Българка “, плаващ под малтийски байрак. Производството се води за причиняване на гибел и телесна щета заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – по член 123 и по член 134 от Наказателен кодекс.

Тежкият случай е станал в неделя в Кораборемонтния цех във Варна. При заваръчни действия 50-годишен мъж е умрял. Предполага се, че причина за гибелта му е приключване на газ и задушаване. Пострадал е и сътрудник на починалия, който е настанен с изгаряния във Военноморската болница във Варна.

Още през вчерашния ден, 28 октомври, дейностите по следствието са предоставени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. Извършен е оглед. Назначени са експертизи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР