Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняеми и задържа за

...
Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняеми и задържа за
Коментари Харесай

Арестуваха баща и син наркодилъри

Окръжната прокуратура във Варна притегли като обвинени и задържа за период до 72 часа трима, държали в съучастничество за разпространяване кокаин, амфетамини и марихуана.

Това оповестиха от държавното обвиняване.

В ареста са 40-годишният Мартин Е., по-известен като Стрелеца, синът му – 21-годишният Мартин Е. и 40-годишният Светослав П., по прякор Фантата.

Срещу тях прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила, а точно задържане под стража.

До установяването и предварителното задържане на тримата обвинени се стигна след извършената профилирана интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна против разпространяването на опиати в морския град. При нея са били арестувани 11 души, измежду които и 3 дами.

При осъществяване на процесуално-следствените дейности по формираното досъдебно произвеждане били претърсени жилища на пет адреса във Варна, както и коли, употребявани от обвинените лица.

В три от претърсените парцели и един автомобил са открити и конфискувани близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана.

Иззети при интервенцията са и електронни везни, над 4000 лв. и 1000 евро и 17 мобилни телефона единствено от тримата обвинени.

Мартин Стрелеца е осъждан като участник в проведена незаконна група за осъществяване на разнообразни закононарушения в огромния развой през 2009 година, когато Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд 24 лица. 19 от тях подписаха съглашения с прокуратурата, които са били утвърдени от съда. Един от тях е бил и Мартин Стрелеца, който тогава признал виновността си за присъединяване в проведената незаконна група и приел наказване 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период.

Работата по доказването на незаконната активност на тримата наркоразпространители продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР