Окръжната прокуратура във Варна изпълнява молба за правна помощ на

...
Окръжната прокуратура във Варна изпълнява молба за правна помощ на
Коментари Харесай

Родната прокуратура помага на Германия в дело за убийство и доживотен затвор

Окръжната прокуратура във Варна извършва молба за правна помощ на Областния съд за изключително тежки закононарушения в гр. Аахен, Федерална Република Германия , по отношение на предаването на съд на съучастничка на наказан за ликвидиране на пожизнен затвор български жител.

Там се води наказателно произвеждане против съветската гражданка Юлия Ш. за убийството на брачна половинка й , осъществено на 6 септември 2015 година в хотел " Магнолия " в курорта Златни пясъци от българския жител Андрей Цветковски . Германските правосъдни управляващи търсят подпомагане за провеждането на съдебноследствени дейности.

Исканията в молбата за интернационална правна помощ са основателни и дават отговор на условията на Европейската спогодба за взаимопомощ по наказателноправни въпроси, както и на редица други европейски правни документи, защото умишленото ликвидиране под каквато и да е форма - причинител, подстрекател или помощник, е закононарушение и според българското законодателство.

42-годишният все още на убийството на 4 септември 2015 година Андрей Цветковски от Варна, който умъртвил с 52 посечни удара с секира немския екскурзиант Волфхард Ш. в стаята му хотел " Магнолия " в курорта Златни пясъци, получи наказване пожизнен затвор от Камарата на Областния съд за каузи за изключително тежки закононарушения в немския град Аахен с присъединяване на правосъдни заседатели. Доживотната му присъда влезнала в действие през тази година.

В деня на убийството, осъществено " от лакомия и други низки подбуди " , сред 19,30 и 21 часа по авансово направен проект варненецът " подло е умъртвил човек ", се споделя в обвинителния акт на Прокуратурата в Аахен. Той посетил 49-годишния немски жител Волфхард, за да го убие и да продължи интимната връзка със брачната половинка му , както и да се възползва от забележителните спестявания на убития.

 Рускиня е помогнала на варненец да убие брачна половинка й немец
Рускиня е помогнала на варненец да убие брачна половинка й немец

Има нова информация за зверството от Златни пясъци

Жертвата и килърът се познавали добре, защото Андрей живеел като наемател в дома на семейство Ешвайлер. Той знаел, че Волфхард ще прекара лятната си почивка в хотел " Магнолия " на Златни пясъци от 30 август до 19 септември 2015 година и възнамерявал да извърши убийството в България.

Германският жител бил някогашен състезател и доста по-силен физически от варненеца. Андрей трябвало да му нанесе удари изненадващо. Въоръжил се с секира и още с влизането в хотелската стая почнал да нанася удари по главата , врата и ръцете на Волфхард. В заключенията на съдебномедицинската експертиза по делото правосъдните медици са описали 52 посечни удара по тялото на убития.

След убийството Андрей напуснал стаята. На вратата сложил табелка " Не ме безпокойте ". Тялото на немския екскурзиант било намерено два дни по-късно от позната на жертвата, която също пристигнала в хотел " Магнолия " за лятната си почивка.

Веднага след зверското закононарушение Окръжната прокуратура във Варна образувала досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс. Изпратени били молби за правна помощ до Прокуратурата в Аахен, които дали съображение във Федерална Република Германия да стартира редом следствие по случая, а доказателствата, събрани в България и Федерална Република Германия, да се употребяват от проверяващите и правосъдните органи в двете страни.

Ден след убийството - на 5 септември 2015 година, Андрей напуснал Варна и отпътувал за Германия . На 19 ноември 2015 година той бил арестуван в дома на убития Волфхард, откакто в автомобила, който управлявал, полицията разкрила диря от кръвта на жертвата. ДНК-следа и клетъчен материал, които принадлежали на Андрей, били открити от проверяващите и в хотелската стая на убития.

В следствие немските правосъдни управляващи почнали следствие против брачната половинка на убития - съветската гражданка Юлия Ш., за ликвидиране, осъществено взаимно според квалификацията на немското законодателство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР