Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на 34-годишната бизнесдама

...
Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на 34-годишната бизнесдама
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини бизнесдама след мащабно разследване на БЛИЦ за измами с европари!

Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвиняване на 34-годишната бизнесдама Диана Ангелова за закононарушение срещу паричната и кредитната система. Деянията на въпросната жена бяха извадени на бял свят след огромно следствие на Агенция БЛИЦ в края на януари (виж в Още по темата).

"Предмет на обвиняването е показване на погрешни сведения от аграрни производител, по отношение на правното съображение за прилагане на аграрни площи, благосъстоятелност на голям брой лица, за интервал от 8 години ", показват от магистратите от окръжната прокуратура в Стара Загора, които съзнателно си свършиха работата.

Прокурорите прецизират, че в тази ситуация при кандидатстване за подкрепяне по разнообразни схеми и ограничения, като правни учредения за прилагане на огромна част от парцелите, включени в заявките за подкрепяне и съответните им приложения, подадени пред Общинска работа „ Земеделие “ общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора, са били посочени контракти за аренда на земеделска земя, подписани по силата на неистинен документи – пълномощни, с цел да бъдат получени средства от фондове, предоставени от Европейския съюз на българската страна и са били получени такива средства в изключително огромни размери.

БЛИЦ разкри с документи, че над 200 поданици на Сърневец са станали жертви на извънредно подла скица, с която земите им са минали в непознати ръце по втория метод.

Хората останали втрещени, когато преди повече от 6 години пробвали да продадат част от земите си с постоянни и законни бумаги. Тогава внезапно научили, че от тяхно име са били направени подправени пълномощни, с които земеделските им терени са минали при "бизнес дамата " Диана Ангелова против аренда от смешните 6 лв. на декар.

Какво било учудването им, когато видяли, че в договорите за аренда, които в никакъв случай не са подписвали стояла наказателна клауза от 1000 евро на декар, а продължителността им е 25 години.

"Основна причина за продължителния период на следствие по досъдебното произвеждане е фактическата трудност на делото, разпита на огромен брой очевидци, нуждата от условие и даване на забележителния размер от документи, които е следвало да бъдат изследвани и в тази връзка множеството комплицирани експертизи, които са били изпълнени ", прецизират прокурорите от Стара Загора, които са били ангажирани надзора на следствието.

В хода на извършеното следствие са осъществени процесуално-следствени дейности в забележителен размер: разпитани са огромен брой очевидци, в това число и по делегация в други правосъдни региони, изискани са информации от разнообразни институции, назначени и направени са правосъдно – графологични експертизи на събрани по делото документи в оригинал и правосъдно счетоводна експертиза.

Изготвянето на заключенията на назначените експертизи е лишило забележителен интервал от време, с оглед проучването на голям брой документи и нуждата в процеса на работата на условие на спомагателна информация.

В последна сметка след траяло с години следствие, магистратите са повдигнали обвиняване, което ще внесат с обвинителен акт в съда.

Сега на ход е съдът!

Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР