Окръжната прокуратура в Силистра привлича към наказателна отговорност главна инспекторка

...
Окръжната прокуратура в Силистра привлича към наказателна отговорност главна инспекторка
Коментари Харесай

Прокуратурата погна корумпирана служителка на БАБХ в Тутракан

 Окръжната прокуратура в Силистра притегля към наказателна отговорност основна инспекторка от Агенцията по сигурност на храните, взела рушвет от двама търговци, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

След шестмесечна разработка на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Тутракан и ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра през вчерашния ден, 9 юни, при профилирана полицейска интервенция е била арестувана основна инспекторка в Агенцията по сигурност на храните в Тутракан.

Това е станало директно, откакто 53-годишната доктор Ирена В. е поискала и приела рушвет от двама търговци, с цел да им издаде документи за осъществяване на комерсиална активност. Сумата на подкупа е 1110 лв.. Разработката е по сигнал на Търговско дружество на ДАНС в Силистра.

След осъществяване на задържането на длъжностното лице е подхванато и претършуване в дома й, откъдето чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра са иззели сумата от 1433 лв..

За момента служителката на  Агенцията по сигурност по храните в Тутракан е арестувана за 24 часа. Днес следва тя бъде привлечена към наказателна отговорност по формираното досъдебно произвеждане за рушвет по член 301 от Наказателния кодекс на Окръжната прокуратура в Силистра и арестувана до 72 часа. Прокуратурата ще внесе искане в Силистренския областен съд за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 53-годишната ветеринарна лекарка - задържане под стража.

За доказване на настояването и приемането на подкупите от двете лица са употребявани специфични разследващи средства, които уличават доктор Ирена В. в закононарушението. Тя е желала парите от търговците, като се е представяла под друго име. Едва през вчерашния ден при реализацията далите подкупите са разбрали същинското име на основната инспекторка. 

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжната прокуратура в Силистра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР