Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Искат 20 г. затвор за катастрофата край Монтана

Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт против турския водач на товарен камион Серкан Ч. (38 г.) по чл.343 от Наказателен кодекс, който планува от 5 до 20 години затвор за породена от него тежка злополука с рейс, гибел и телесна щета на няколко души.

На 3 май т.г. мъжът пътувал от Германия към Турция с товарен камион с прикачено ремарке като прекосявал в сектор от основен интернационален път Е-79 сред Видин и Монтана. Край село Смоляновци в община Монтана той се движел с 98 км/ч при ограничаване за тежкотоварни камиони от 70 км. Валял е пороен дъжд и пътната настилка е била хлъзгава.

Турският водач навлязъл в лентата за насрещно придвижване на завой и видял приближаващ против него рейс, пренасящ пасажери по линията София - Белоградчик. Серкан Ч. направил внезапно придвижване на дясно и избегнал челния удар, само че прикаченото ремарке се завъртяло на шосето и блъснало рейса.

От удара рейсът изхвърчал в близката равнища, жена на 21 години от Белоградчик починала на място, а 8 от другите пасажери били ранени. Сред ранените била и жена в напреднала бременност, на която се наложило прибързано раждане. Въпреки всички експертизи и събрани от прокуратурата доказателства по делото, Серкан Ч. не се признава за отговорен за злополуката.

Към момента той се намира в Софийския затвор с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража ". В околните дни делото против него би трябвало да стартира, оповестиха от Окръжната прокуратура в Монтана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР