Окръжната прокуратура в Монтана внесе обвинителен акт в съда срещу

...
Окръжната прокуратура в Монтана внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Майка от Монтана се мъчила с часове по време на раждането заради некадърен лекар, накрая бебето умряло

Окръжната прокуратура в Монтана внесе обвинителен акт в съда против видинския гинеколог доктор Владимир Еремиев, предизвикал гибелта на новородено момченце. Д-р Еремиев работил в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „ Света Петка “ във Видин, оповестява " Трафик ".

На 27 януари 2017 година в болничното заведение постъпила бременна жена с недоволства от болки в корема, чийто термин за раждане бил след два дни. Тя била прегледана посредством видеозон от гинеколога, който решил, че бременната би трябвало да бъде отведена в родилна зала. При това доктор Еремиев не направил диагностично-терапевтичен проект и не определил следващо държание по отношение на идното раждане. Така гинекологът позволил немарливо осъществяване на здравната специалност, вследствие на което предизвикал гибелта на плода на родилката.
Обвиняемият не провел нужните прегледи за изясняване на акушерския статус на родилката, тоновете на плода не били проследявани в динамичност с акушерски екран, каквато е рутинната процедура, а били слушани еднократно. Освен това той бил задължен, при патологично раждане или нужда от секцио цезареа, да се съветва с началника на отделението или негов заместител, което също не било направено.
Когато детските сърдечни тонове почнали да падат до 90-100 удара в минута доктор Еремиев, вместо да приложи единствения верен за случая способ - да извади бебето с форцепс, разпоредил включване на родилката на система с „ Окситоцин 10Е “ и траял раждането по погрешен, с оглед съответните условия, метод – посредством „ способа на Кристелер “ (силно прилепяне на горната част на корема - бел.ред).
По този метод той лишил възможностите на родилката да роди живо, въпреки и асфиктично бебе. В 23:15 ч. на 27 януари м.г. дамата родила мъртво момченце, с тегло 3100 грама и растеж от 51 сантиметра. Извиканите експерти от лечебното заведение провели реанимационни мероприятия, които не дали резултат, написа dir.bg. Съпругът на родилката е подал тъжба в прокуратурата във връзка със гибелта на детето им и след извършено следствие е бил направен обвинителен акт против Владимир Еремиев.
Предстои съдът да насрочи дата за делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР