Окръжната прокуратура в Ловеч ръководи разследване на тежкото пътнотранспортно произшествие

...
Окръжната прокуратура в Ловеч ръководи разследване на тежкото пътнотранспортно произшествие
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва катастрофата, при която загина Стефка Великова

Окръжната прокуратура в Ловеч управлява следствие на тежкото пътнотранспортно произшествие с трима починали и двама потърпевши , зародило в събота (11 ноември) на пътя Ловеч – Плевен , оповестяват от прокуратурата.

Инцидентът е станал към 15:45 часа на път II-35 (Ловеч-Плевен), при мокра и хлъзгава пътна настилка. Водачът на лек автомобил „ Хонда “ (на 22 г.), движещ се в посока Ловеч, навлиза в лентата за насрещно придвижване и се удря в движещия се в посока Плевен автомобил „ Фолксваген “,  ръководен от 50-годишен лидер. 

В резултат на произшествието са умряли лидерът на лекия автомобил „ Хонда “ и двама пасажери в него - на 24 година и на 59 година Четвъртият пасажер е откаран в тежко положение в болница в Плевен. Водачът на „ Фолксвагена “ е прегледан в болничното заведение в Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за приложимост на алкохол и опиати, чиито резултати се чакат.  

Образувано е досъдебно произвеждане.

Извършен е оглед на местопрестъпление и следва осъществяването на всички нужни дейности по следствието за изясняване на аргументите и събитията, довели до случая, показват още от прокуратурата.

При тежкия случай живота си изгубиха президентът и треньор на Волейболен клуб " Олимпиец " Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия тим на клуба - Калоян Минков и Симеон Симеонов.

В Плевен на следващия ден (13 ноември) е Ден на печал, от Българската федерация по волейбол също оповестиха тридневен печал в памет на починалите спортисти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР