Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение за смъртта на трима

...
Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение за смъртта на трима
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения срещу шофьора, отнел живота на трима край Пясъчево

Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвиняване за гибелта на трима души на 38-годишния водач, който аргументи тежката злополука край Симеоновградското село Пясъчево. Той е обвивен и, че не спазил разпоредбите на Закона за придвижване по пътищата.

Наложена му е мярка за неотклонение " гаранция " и възбрана да напуща страната, оповестиха от прокуратурата и допълват, че се правят дейности по следствието за определяне на аргументите за пътното произшествие.

Инцидентът, при който починаха дядо, баба и 6-годишната им внучка, стана в неделя към 21.20 часа на пътя Гълъбово-Пясъчево. 38-годишният водач на Фолксваген удари мотокултиватор с прикачено ремарке, в който пътували бабата и двете ѝ внучета. Загинаха бабата, внучката и дядото, който карал земеделската техника. Другото внуче, 13-годишно момче, оцеля.

Семейството пътувало с мотокултиватора от Пясъчево до Гълъбово да пазари, защото в селото няма магазин. В тъмното те „ алармирали “ возилото с телефон, запалка и светещ триъгълник, описаха техни близки.

Возилото в този момент е в полицията в Харманли. Подобни транспортни средства се употребяват постоянно по селата. Според пътни служители на реда, те могат да се движат по пътищата единствено краткотрайно, компактно вдясно и сигнализирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР