Окръжна прокуратура – Видин води досъдебно производство за извършени престъпления

...
Окръжна прокуратура – Видин води досъдебно производство за извършени престъпления
Коментари Харесай

Турски гражданин е задържан за опит за незаконно превозване на бижута през ГКПП Дунав мост

Окръжна прокуратура – Видин води досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 242, алинея 1, б. „ д “, вр. член 18 и по член 234, алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс.

На 06.02.2022 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат, митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе са отклонили за щателна инспекция излизащ от страната товарен автомобил. Водачът му - турският жител А.Т., е декларирал, че транспортира замразени зеленчуци за Англия.

В кабината на влекача, зад фабрично построен ледник, е бил открит пакет, завит с найлонов плик. Водачът е обяснил, че в него има златни бижута, които той закупил за родственици в Германия. Установено е, че транспортираните бижутерийни произведения от жълт метал са с общо тегло 1790 грама и са на стойност 94 744,70 лв..

В хода на инспекцията в камиона са били открити и 170 кутии цигари с турски акцизен бандерол, скрити в елемента на ремаркето. Стойността им възлиза на 1 105 лв..

Контрабандните артикули са конфискувани.

С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин лидерът е арестуван за период до 72 часа. Предстои съдът да прегледа импортираното искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР